Gezonde Vraag
Image default
Onderwijs

Wat kan je verwachten van een cursus op het gebied van sportmassage?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het volgen van een goede Sportmassage cursus. Zo zijn er diverse soorten opleidingsmogelijkheden en cursussen beschikbaar. Over het algemeen heeft de opleiding sportmasseur geen instroom vereisten. Dat houdt in dat je geen eerder opleiding gevolgd hoeft te hebben die aansluit op deze cursus of opleiding. De cursus is voornamelijk opgebouwd uit praktijkavonden en lessen, verder zijn er ook bepaalde praktijk voorbereidingen en heeft de opleiding een studiebelasting van ongeveer zeven uur per week. Dit maakt het gelukkig mogelijk om de studie/opleiding te volgen naast het hebben van een baan. Deze cursus heeft goede doorstroommogelijkheden naar andere studies maar het geeft ook de mogelijkheid om meteen aan het werk te gaan.

 

Wat zijn de doorstroommogelijkheden bij deze opleiding

Deze opleiding heeft erg veel doorstroommogelijkheden. Of het nou gaat om doorstuderen op een aansluitende opleiding of het meteen aan de slag gaan bij een massagepraktijk. Dit komt voornamelijk omdat de sportwereld ontzettend aan het groeien is waardoor er ook steeds meer sportmasseurs nodig zijn. Dit zorgt voor een verhoogde kans op een baan na het volgen van de opleiding. Verder is het ook mogelijk om door te stromen naar een andere masseur opleiding of zelfs naar een opleiding fysiotherapie. De breedte van de opleiding zorgt ervoor dat je nog niet meteen in een keer hoeft te bepalen wat je wilt gaan doen in de toekomst.

Wat kan je verwachten van de vakken die gegeven worden

Er worden veel verschillende vakken gegeven op deze opleiding, zo leer je hier verschillende massagetechnieken en wat je moet doen in bepaalde ongevallen. Ook worden er meerdere lessen gegeven op het gebied van EHBO en zelfs eerste hulp bij sportongevallen. Hierdoor ben je ten alle tijden goed voorbereid en zul je niet snel voor onverwachte situaties zijn. Deze opleiding en cursus zorgen ervoor dat zijn studenten goed voorbereid zijn om de sportwereld in te gaan als masseur.