Gezonde Vraag
Image default
Alternatief

Waarom hooggevoelig zijn een superkracht is

Toen je jong was heb je je misschien anders gevoeld dan je leeftijdsgenoten. Het voelde misschien alsof je er niet bij hoorde. Wat andere mensen als ‘kleine molshopen’ zagen, leken voor jou misschien ‘bergen’. Overgangen, veranderingen in het leven en moeilijke levensgebeurtenissen hebben je misschien verward en onrustig gemaakt. Hooggevoelig zijn kan ervoor zorgen dat je je alleen en afgescheiden van andere mensen voelt. Je bent misschien onbehulpzame dingen genoemd, zoals ’te veel’, ’te gevoelig’ of ‘emotioneel’, waardoor je misschien delen van jezelf hebt verborgen of een diep gevoel van schaamte hebt gevoeld. Je hebt misschien naar andere mensen gekeken en gedacht dat je extravert, minder gevoelig en een dikkere huid zou moeten zijn. Misschien ben je je gevoeligheid gaan zien als iets slechts dat je afremt en het leven soms ondraaglijk maakt. Hypersensitief zijn is echter iets waar je je voordeel mee kunt doen.

Empathie

Je zult veel empathie hebben en diep worden beïnvloed door hoe andere mensen zich voelen. Dit betekent dat je heel goed bent in jezelf verplaatsen in iemand anders zijn plaats en voelen hoe ze het doen. Het laat je contact maken met mensen en dicht bij hen komen, en ze zullen goed reageren op je empathie en open en kwetsbaar om je heen zijn. Het geeft je de vaardigheden die je nodig hebt om een ​​goede vriend te zijn.

Reflecterend

Je hebt veel zelfbewustzijn en kunt in de juiste setting praten over je eigen gedachten en reflecties. Je geeft betekenis, inzicht en begrip aan gebeurtenissen uit het verleden en het heden, wat je helpt om de stukjes van je leven samen te voegen. Je zult het vaak leuk vinden om met een ander gevoelig persoon over deze dingen te praten, omdat je het gevoel hebt dat je ze beter leert kennen.

Intuïtie

Je bent intuïtief, dit betekent dat je het antwoord op een probleem of situatie kunt ‘voelen’ in plaats van logica te gebruiken. Dit kan als een zesde zintuig zijn dat je in de goede richting duwt bij het maken van een keuze.

Leren en opletten

Mensen die erg gevoelig zijn, zijn vaak erg creatief en kunnen denken met hun rechter hersenhelft. Dit betekent dat je heel goed kunt zijn in dingen als kunst, muziek of naaien waarvoor fijne motoriek vereist is. Je kunt je ook diep concentreren als je op een rustige en stille plek bent. Je vindt het ook leuk om alleen te zijn en iets te doen waar je echt zin in hebt.

Vrede en geluk brengen aan andere mensen

Als je over dingen nadenkt en er meer over leert, reageer je met passie op gevoelens als nieuwsgierigheid, anticipatie, opwinding, vreugde en geluk. Je vindt het leuk om deze blije gevoelens te verspreiden en mensen in situaties te brengen waarin ze kunnen delen en samen plezier kunnen hebben. Je bent bijvoorbeeld misschien goed in het plannen van een geweldig feest of een verjaardag verrassing voor een vriend, Daarnaast vind je het echter misschien niet leuk om degene te zijn die het feest of de verrassing krijgt.