Gezonde Vraag
Image default
Onderwijs

Moleskine: De beste notitieboeken?

Wat onderscheidt een notitieboek van de rest? Je kunt immers in je plaatselijke kantoorboekhandel of boekenwinkel tientallen verschillende merken vinden.

Moleskine notitieboeken onderscheiden zich door hun kwaliteit en ontwerp.

Ze zijn eigenlijk eenvoudig. Een klein ingebonden notitieboekje met een elastische sluiting en een in de rug gebonden bladwijzer. Ze zijn verkrijgbaar met veel verschillende soorten pagina’s: gelijnd, blanco, raster, en meer. Er zijn ook vele maten, van pocket tot X-Large. 

Als je er voor het eerst een openslaat, begrijp je waarom mensen er zo dol op zijn. Ze voelen gewoon goed aan.

Hier zijn enkele redenen en toepassingen voor mijn Moleskine notitieboek:

  • Duurzaamheid – Moleskines zijn uiterst duurzaam. Ik ben met een exemplaar op het dak van mijn auto weggereden en het heeft het overleefd.
  • Houdt alles bij elkaar – Ik geef de voorkeur aan één dagboek boven meerdere notitieboeken, zelfs voor mijn werk. Voor mij weegt het voordeel van al mijn notities op één bekende plaats op tegen het gebruik van 2 of 3 notitieboeken. Eenvoud is de sleutel.
  • Verscheidenheid – Er is een Moleskine voor ieders behoefte en doel. Van heel groot tot zakformaat. Van hardgebonden tot softcover. Je kunt een Moleskine vinden die bij je past. Ik heb in de loop der jaren veel verschillende soorten geprobeerd.
  • Notities – Ik hou van een Moleskine notitieboek om aantekeningen te make met mijn mooie vulpen. Het is precies de goede maat. Het papier is dik genoeg om niet door te lopen. En het is heel onopvallend in een vergaderomgeving. Notities maken op een PDA of computer valt nog steeds op in een groepsomgeving.
  • Brainstormen – Naast notities neem ik graag een volledige spread van twee pagina’s in mijn
  • Moleskine om te brainstormen over een nieuw project. Het geeft je de ruimte om te schrijven, te tekenen en de verschillende ideeën van een nieuw project op te schrijven.
  • Dagboeken – Sommige mensen houden van Moleskines om aantekeningen in te maken. Ik doe dat soms, maar doe dat meestal op mijn computer thuis.
  • Elimineert papierverlies – Ik weersta de verleiding om dingen op meerdere plaatsen op te schrijven. Of het nu een voicemailbericht is of een snelle notitie, het gaat in mijn Moleskine notitieboekje. Niet meer zoeken naar verloren Post-Its of restjes papier. Wat was dat nummer van die VM van twee weken geleden? Geen probleem, sla een paar bladzijden terug in je
  • Moleskine en daar is het. (BTW, Moleskines hebben ook een klein vakje in de achterkant. Geweldig om visitekaartjes of bonnetjes in op te bergen tot ze verwerkt kunnen worden).