Gezonde Vraag
Image default
Geneeskunde

Ja, u kunt uw type 2 diabetes omkeren: Hoe doe je dat op een natuurlijke manier?

Diabetes is een veel voorkomende gezondheidstoestand die invloed heeft op de manier waarop het lichaam voedsel afbreekt en suiker gebruikt. Naarmate diabetes type 2 vordert, kan dit leiden tot levensbedreigende complicaties zoals hartaandoeningen, zenuwbeschadiging, nierbeschadiging en blindheid. Diabetes kan ook leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen zoals depressie, hoge bloeddruk, obesitas, osteoporose, de ziekte van Alzheimer en kanker. Er zijn echter manieren om diabetes op natuurlijke wijze om te keren. Hier zijn enkele veranderingen in levensstijl die u zou moeten proberen voor uw type 2 diabetes als u een lang gezond leven wilt leiden.

 

De gevaren van diabetes

Type 2-diabetes, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd, is een te voorkomen en omkeerbare aandoening. Geschat wordt echter dat het aantal mensen met type 2 diabetes tegen 2030 verdubbeld zal zijn.

De gevolgen van diabetes kunnen levensbedreigend zijn. Diabetes is in verband gebracht met hartaandoeningen, nierbeschadiging, oogaandoeningen en zenuwbeschadiging. Diabetes kan ook leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen, zoals depressie, hoge bloeddruk, obesitas, osteoporose, de ziekte van Alzheimer en kanker.

Er zijn manieren om diabetes type 2 op natuurlijke wijze om te keren – maar ze zijn niet gemakkelijk! Je moet ze proberen als je een lang en gezond leven wilt leiden. Dat betekent onder meer elke nacht voldoende slapen (minstens zeven uur), met mate gezond eten zonder al te veel geraffineerde koolhydraten of suikers en regelmatig bewegen. Dit klinkt misschien als een overweldigende taak voor iedereen die niet beschikt over de wilskracht die nodig is voor deze verandering van levensstijl! Het zal niet alleen tijd kosten, maar ook toewijding en motivatie van uw kant.

 

Wat te doen om type 2 diabetes om te keren

Diabetes type 2 is een epidemie in de westerse wereld, en veel mensen leven met deze aandoening. Het is echter niet onmogelijk om type 2 diabetes om te keren. Er zijn manieren om het op natuurlijke wijze om te keren. Een van de eerste stappen is het veranderen van uw levensstijl om gezondere gewoonten aan te nemen, zoals stoppen met roken, stoppen met het drinken van alcohol, van lichaamsbeweging een dagelijks ritueel maken en het aannemen van een gezond dieet. Hier zijn enkele andere manieren waarop u een lang en gezond leven kunt leiden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de complicaties die met diabetes gepaard gaan:

 

– Verminder stressniveaus – Of het nu door meditatie is of door een ontspannende hobby op te pakken, het verminderen van stress bij diabetes kan helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.

 

– Beheers uw gewicht – Overgewicht verhoogt het risico op het ontwikkelen van diabetes en andere gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en hartaandoeningen. ” Het handhaven van een gezond gewicht door het volgen van een caloriearm dieet en lichamelijk actief te zijn kan helpen uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verminderen,” zegt Dr. Meghan Azad-Wang van SFU’s School of Health Sciences.

 

– Stoppen met roken – Tabaksgebruik is in verband gebracht met de ontwikkeling van diabetes type 2 en met vele andere ernstige gezondheidsproblemen, zoals kanker en hartaandoeningen. Stoppen met roken zal uw algemene gezondheid sterk verbeteren.

 

Verminder suiker

inname

Om je suikerinname te verminderen, wil je beginnen met het verminderen van de hoeveelheid desserts en suikerhoudende voedingsmiddelen die je eet. Suikers in bewerkte voedingsmiddelen kunnen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken en leiden tot de diagnose diabetes type 2. Probeer daarnaast suikerhoudende dranken zoals frisdrank te beperken. Als u het te moeilijk vindt om te stoppen met het drinken van frisdrank, probeer dan over te schakelen op light frisdrank of drink in plaats daarvan water.

 

Vezels verhogen

in uw voeding

Meer vezelrijk voedsel eten is een van de eenvoudigste manieren om gezond te worden. Vezels dragen water, waardoor u gehydrateerd blijft en constipatie vermindert. Het geeft ook sneller een vol gevoel en vertraagt hoe snel uw maag leegloopt in de darmen, wat overeten voorkomt. De beste bronnen van vezels zijn groenten, fruit, peulvruchten (bonen), volle granen, noten en zaden.

 

Eet gezonde vetten

Een van de beste manieren om diabetes type 2 om te keren is het eten van gezonde vetten. Gezonde vetten helpen uw cellen gevoeliger te maken voor insuline en kunnen u helpen hoge bloedsuikerpieken te vermijden. Gezonde vetten zijn onder andere:

– Olijfolie

– Kokosnootolie

– Amandelen

– walnoten

 

Drink meer water

Water drinken is een van de beste dingen die je voor je lichaam kunt doen. Water helpt bij het wegspoelen van gifstoffen, stimuleert je metabolisme en verbetert de spijsvertering. Het helpt ook bij het reguleren van de bloeddruk.

Je moet minstens 2 liter water per dag drinken om het risico op diabetes type 2 te verminderen. Als je dagelijks meer dan genoeg water drinkt maar nog steeds een hoge bloedsuikerspiegel hebt, dan moet je misschien je inname van koolhydraten of vetten verlagen.

Elke dag 30 minuten bewegen helpt ook om het risico op diabetes type 2 en andere gezondheidsproblemen die ermee gepaard kunnen gaan, te verminderen. Dagelijkse lichaamsbeweging helpt uw gewicht onder controle te houden, wat op zijn beurt het risico op diabetes type 2 verlaagt. U moet elke dag gaan wandelen of een andere vorm van lichaamsbeweging doen om de kans te verkleinen dat u deze aandoening op een bepaald moment in uw leven zult krijgen.

 

Bewegen en goed slapen

Lichaamsbeweging en voldoende slaap zijn twee van de belangrijkste veranderingen in je levensstijl die je kunt doorvoeren om diabetes type 2 op natuurlijke wijze om te keren. Lichaamsbeweging stimuleert het metabolisme van je lichaam, zodat het beter suiker kan afbreken en insuline kan gebruiken. Je moet ook streven naar ten minste acht uur slaap per nacht om je lichaam de tijd en energie te geven die het nodig heeft om goed te functioneren.

 

Conclusie.

Diabetes type 2 is een veel voorkomende gezondheidstoestand die invloed heeft op de manier waarop het lichaam voedsel afbreekt en suiker verbruikt. Naarmate type 2 diabetes voortschrijdt, kan dit leiden tot levensbedreigende complicaties zoals hartaandoeningen, zenuwbeschadiging, nierschade en blindheid. Diabetes kan ook leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen, zoals depressie, hoge bloeddruk, obesitas, osteoporose, de ziekte van Alzheimer en kanker. Er zijn echter manieren om diabetes op natuurlijke wijze om te keren. Hier zijn enkele veranderingen in levensstijl die u zou moeten proberen voor uw type 2 diabetes als u een lang gezond leven wilt leiden.

https://www.dietistmandybreure.nl/