Gezonde Vraag
Image default
Geneeskunde

Verminder pijn door acupunctuur

Pijn is fijn en bloed is goed, een uitspraak die je vaak mensen hoort zeggen wanneer iemand ergens last van heeft. Alleen als je altijd pijn hebt door bijvoorbeeld chronische pijn, dan is dat echt helemaal niet fijn. Als je je teen stoot, dan doet dat op dat moment heel veel pijn, maar je weet ook dat het op een gegeven moment weer over gaat. Bij chronische pijn, weet je dat de pijn niet over gaat en moet je accepteren en leven leren met deze pijn. Maar wat nou als deze pijn toch weggehaald kan worden door acupunctuur bij acupunctuur Amsterdam?

Maak de pijn draagbaarder

Wanneer je chronische pijn ervaart, kan je leven er soms erg somber uit zien. De pijn voel je namelijk continu en je bent er ook de hele tijd mee bezig. Misschien dat acupunctuur bij bijvoorbeeld acupunctuur Almere je leven weer iets draagbaarder kan maken. Onderzoek wijst namelijk uit dat acupunctuur zeer effectief kan zijn bij pijnbestrijding in onder andere de rug, de nek, de schouders en het hoofd. Vaak zijn dit ook de delen in het lichaam waar mensen chronische pijn aan kunnen lijden.

Niemand loopt graag vrijwillig rond met pijn

Pijn fungeert als natuurlijk waarschuwingssignaal van het lichaam naar de hersenen en heeft dus wel degelijk een functie. Echter loopt vrijwel niemand vrijwillig rond met pijn en dus wordt acupunctuur vaak ingezet om pijnklachten te behandelen. Acupunctuur wordt zowel bij acute als chronische pijnen als zeer effectief ervaren. Op ook echt verbetering te voelen heb je vaak wel meer dan één behandeling nodig. Vaak zijn zes tot acht behandelingen al heel effectief om de pijn te verlichten of zelfs soms te verhelpen. Bij chronische pijnklachten waarbij veel achtereenvolgens geprikt moet worden wordt soms gebruik gemaakt van elektro acupunctuur.

Verschil tussen acupunctuur en elektro acupunctuur

Zoals net al werd gezegd wordt er bij chronische pijnklachten soms ook gebruik gemaakt van elektro acupunctuur? Wat is dit dan precies en wat is het verschil ten opzichte van normale acupunctuur? Het verschil tussen gewone acupunctuur en elektro acupunctuur is dat de naalden bij gewone acupunctuur met de hand moeten worden gemanipuleerd. Bij elektro acupunctuur gebeurd dit elektronisch. Er worden dan elektroden aan de naalden die in het lichaam van de patiënt zijn aangelegd aangebracht en bevestigd. In plaats van handmatige simulatie van de naalden door de behandelaar wordt het energiepunt nu dus door de elektriciteit gestimuleerd. Dit kan soms meer effect hebben dan gewone acupunctuur!