Gezonde Vraag
Image default
Voeding

5 tekenen dat je diabetes type 2 in een vroeg stadium hebt.

Type 2-diabetes is een progressieve, levenslange ziekte die van invloed is op de manier waarop u uw bloedsuikerspiegel onder controle houdt. Als de ziekte niet wordt behandeld of niet onder controle wordt gehouden, kan dit leiden tot complicaties zoals hartaandoeningen, beroertes, zenuwbeschadiging en nierfalen. Er zijn vijf tekenen die erop wijzen dat u mogelijk type 2 diabetes in een vroeg stadium hebt.

 

De tekenen van type 2 diabetes in een vroeg stadium

Voorstadium diabetes type 2 symptomen herken je door gewichtstoename. Het is niet altijd een probleem dat gemakkelijk onder controle te houden is, en gewichtstoename begint meestal met het lichaam dat meer vet opslaat dan nodig is. Het tweede teken is toegenomen dorst en honger. Dit kan vaak gebeuren wanneer je een lage bloedsuikerspiegel hebt, en die lage bloedsuikerspiegel kan wijzen op diabetes of een vroeg stadium van type 2 diabetes. Het derde teken is veelvuldig plassen of een buitensporige behoefte om te plassen. Dit kan een bijwerking zijn van het innemen van te veel insuline, waardoor je nieren overbelast kunnen raken om de insuline uit je bloedbaan te filteren. Het vierde teken is haaruitval, broze nagels en trage wondgenezing. Dit zijn allemaal tekenen dat het lichaam suiker niet goed verwerkt, wat kan betekenen dat je diabetes type 2 hebt of een ander probleem dat te maken heeft met hoe je lichaam met suiker omgaat. Het vijfde teken is donkere urine. Dit kan duiden op een ander gezondheidsprobleem dat niets met type 2 diabetes te maken heeft, maar het is toch de moeite waard om het met een arts te bespreken als je merkt dat dit voortdurend en plotseling gebeurt zonder andere symptomen zoals gewichtstoename of overmatige dorst of honger.

 

Hoe voorkom je diabetes type 2 in een vroeg stadium?

Als u diabetespatiënt bent, is het belangrijk dat u uw bloedsuikerspiegel onder controle houdt en een gezonde levensstijl aanhoudt. Dit kan type 2 diabetes in een vroeg stadium helpen voorkomen.

 

Hoe type 2 diabetes vroegtijdig te behandelen.

Het eerste teken van diabetes type 2 is gewichtsverlies. Misschien ben je onverwacht afgevallen zonder te weten waarom, of heb je gemerkt dat je broek wat strakker zit rond je middel. Hoe dan ook, het is belangrijk om op deze veranderingen in je lichaam te letten, want ze kunnen wijzen op vroege tekenen van diabetes type 2. Een ander teken is als je merkt dat je vaak moet plassen, vooral ’s nachts. Als je bedenkt hoe vaak je plast of hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt, kan dit een teken zijn dat er iets mis is met je bloedsuikerspiegel.

De vijfde aanwijzing dat je diabetes type 2 zou kunnen hebben, is overmatige dorst. Dit kan leiden tot uitdroging en aanvoelen als heel vaak naar het toilet gaan. Wanneer je deze symptomen ervaart, is het belangrijk om een afspraak te maken met je arts, die je zal helpen een diagnose te stellen en een behandelplan voor te schrijven dat voor jou het beste werkt.

https://www.dietistmandybreure.nl/