Gezonde Vraag
Image default
Gezondheid van kinderen

Hoe help je jouw baby goed poepen?

Uw baby heeft mogelijk geen regelmatige stoelgang en kan verstopt zijn. Als dit gebeurt, zijn er verschillende tips die u kunnen helpen het ongemak te verlichten. U moet eerst een kinderarts raadplegen om te bepalen wat u moet doen. Je kunt proberen vast voedsel zoals erwten of pruimen te introduceren, of je baby extra water te geven. Dit verzacht de poep en voorkomt dat deze te hard wordt.

De eerste stoelgang van uw pasgeborene zal zacht en frequent zijn. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat hij verstopt is, maar harde ontlasting kan een teken zijn van een bacteriële infectie of gebrek aan vocht. U moet een kinderarts raadplegen als u zich zorgen maakt. Hoewel het zeldzaam is om een geconstipeerde baby te hebben tijdens het geven van borstvoeding, moet u onmiddellijk uw arts bellen als ze geen koorts hebben of tekenen van ziekte vertonen. U moet ook een arts raadplegen als u nieuwe symptomen opmerkt, zoals verlies van eetlust of braken.

Je kunt proberen je pasgeborene wat biologisch volwassen pruimensap te geven gemengd met een kleine hoeveelheid water. Verdun deze oplossing niet meer dan twee keer per dag. Als je baby uitgedroogd is, kun je hem ook een fles water geven. Naast het opnemen van de temperatuur, moet je je baby ook veel water geven. Je mag het echter nooit meer dan twee keer per dag verdunnen. Het extra water is belangrijk als je baby uitgedroogd is.

De stoelgang van je baby moet regelmatig zijn. Dit komt omdat het spijsverteringsstelsel van een pasgeborene nog in ontwikkeling is. Het is belangrijk voor je baby om gezonde gewoonten te oefenen en de juiste manier te leren om te ontspannen. In sommige gevallen kan de bekkenbodem niet ontspannen en zorgt ervoor dat de baby zich verrekt. In dit geval zal je kind huilen, irriteren en rood of paars worden. Uiteindelijk zal hij poepen en de resulterende ontlasting is zacht en slordig.

Een poep moet geurloos en waterig zijn. Je kunt je baby een biologisch volwassen pruimensap geven gemengd met water. De poep van je baby moet zacht zijn en niet plakkerig. Je kind moet veel water drinken. Naast water moet je je baby voeden met fruit en groenten die vezels en andere gezonde ingrediënten bevatten. Dit zal het spijsverteringsstelsel van je baby helpen gezond te worden. Je moet je baby nooit extra sap geven, tenzij het wordt aanbevolen door je kinderarts.

Er zijn veel manieren om je baby te helpen poepen. De stoelgang van uw baby kan worden vertraagd door verschillende factoren, waaronder de verandering in dieet. Naast het voedsel en de dranken kan het lichaam van uw baby uitgedroogd zijn, wat constipatie kan veroorzaken. Uw arts kan een vloeistof voorschrijven die uw baby zal helpen een ontlasting te passeren. Je kunt vaseline ook op de buik van de baby aanbrengen om de stoelgang te stimuleren.

Geschreven door Oivr.nl