Gezonde Vraag
Image default
Diensten

Waarom is het belangrijk om tijdig naar de fysio te gaan?

Het spreekt redelijk voor zich dat het belangrijk is om naar de goede Fysiotherapie Houten te gaan wanneer het nodig is. Maar hoe weet je eigenlijk dat je naar de fysiotherapeut moet gaan? Ten eerste zijn er veel verschillende redenen om gebruik te maken van de diensten die de fysio aanbiedt. Tijdig gebruik maken van fysiotherapie kan veel onnodige schade aan het lichaam verlopen. Wanneer een persoon last heeft van pijn aan het lichaam is het sowieso een goed idee om naar de huisarts te gaan. Vooral wanneer de pijn langer aanhoudt is het belangrijk om er tijdig hulp voor te zoeken. Het menselijke lichaam is ontzettend sterk en het kan veel hebben, toch gebeurt het vaak dat mensen zichzelf overbelasten.

Bij welke verschijnselen is het belangrijk om naar de dokter te gaan?

Er zijn zeker verschillende indicaties die aangeven dat het tijd is om naar de dokter te gaan. Het is vanzelfsprekend dat mensen die sporten en veel bewegen sneller naar de fysio moeten dan mensen die weinig bewegen. Toch is er nog een andere categorie waarbij overbelasting en pijn sneller voorkomt, namelijk bij mensen die niet gewend zijn om veel te bewegen en vervolgens intensief gaan sporten. Het is uiteraard erg goed om veel te bewegen. Het is dan alleen wel belangrijk om het goed op te bouwen. Niet alleen zodat het lichaam wat beter kan wennen aan beweging maar het voorkomt overbelasting ook stukken sneller.

Indicaties van overbelasting door sporten of veel bewegen

Sportblessures komen vaker bij mannen voor dan bij vrouwen, de indicaties zijn vaak vrijwel hetzelfde. Er zijn verschillende indicaties die sneller duiden op overbelasting dan andere. Zo zijn er duidelijke signalen zoals aanhoudende spierpijn, krampen en stijfheid van de spieren. Maar overbelasting is ook te herkennen aan hoofdpijn, vermoeidheid en lusteloosheid. Wanneer je merkt hier langdurig last van te hebben is het belangrijk om contact op te nemen met de huisarts om verdere schade aan het lichaam te voorkomen.