Gezonde Vraag
Image default
Diensten

5 redenen om vaker een massage te boeken

In het dagelijks leven krijgen we te maken met stress. Het is belangrijk om voldoende ontspanning te zoeken, om goed met die stress om te kunnen gaan. Wist je dat massage een goede manier is om stress te verminderen? En dit zijn vijf andere redenen om vaker een massage te boeken in Amersfoort.

1.     Een massage vermindert spanning

Stress kan leiden tot stijve, pijnlijke spieren. Ook bepaalde lichamelijke aandoeningen of een verkeerde houding kunnen ervoor zorgen dat je spieren minder soepel zijn. Een massage helpt om de spieren weer soepel te maken. Door ontspannen spieren verdwijnen spanningen en blokkades, waardoor je je direct fitter voelt.

2.     Gelukshormonen komen vrij

Wist je dat aanraking een belangrijke rol speelt in ons welbevinden? Een massage zorgt ervoor dat gelukshormonen zoals endorfine en serotonine vrijkomen. Hierdoor zit je beter in je vel en het kan zelfs je pijngrens verhogen. Bij chronische pijnklachten kan een massage hierdoor ook veel verlichting geven.

3.     Je haalt beter adem

Het rustgevende aspect van een massage heeft ook een positief effect op de ademhaling. Door stressvolle situaties gaan we vaak ongemerkt sneller en minder diep ademhalen. Dat is jammer, want met een diepe ademhaling wordt er meer zuurstof naar hart en longen vervoert en dat is beter voor je lijf.

4.     Verbeter je immuunsysteem

Ben je vatbaar voor griepjes en verkoudheden? Dan is het goed om te weten dat masseren je weerstand kan verbeteren. Er worden dan namelijk meer witte bloedlichaampjes aangemaakt. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid stresshormoon in het lijf af. Je immuunsysteem wordt hierdoor sterker, waardoor je minder vatbaar bent voor bacteriën en virussen.

5.     Een massage voor een betere focus

Het is een voordeel dat misschien wat minder voor de hand ligt, maar toch is het een heel belangrijke: masseren is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. De rust in je geest vertaalt zich in een betere concentratie en focus. Hierdoor vergeet je minder snel dingen en werk je lekkerder. Genoeg redenen dus om snel een massage in Amersfoort te boeken!