Gezonde Vraag
Image default
Fitness

Drie methoden van afvallen

Veel mensen willen afvallen. Niet gek, want in Nederland heeft meer dan de helft van de bevolking overgewicht. Wil jij afvallen, maar weet je niet welke manier het beste past bij jou? Hier heb je om dat eens uit te zoeken:  drie verschillende manier van afvallen op een rijtje. Zo kun je op jouw gemak bekijken, welke manier jou aanspreekt.

Sportvasten schema

Het sportvasten schema is hulpmiddel bij een zeer specifieke manier van afvallen. Hier ga je in een korte periode de hoeveelheid voeding afbouwen. Met een sportvasten schema eet je een aantal dagen bijna niks. Daarna wordt er weer opgebouwd met voedingsinname. Hierbij wordt inderdaad gesport. Dit is een hele pittige manier van afvallen. Het is gebruikelijk dat er specifieke supplementen bij worden in genomen, want het is niet goed als je tekorten krijgt van bijvoorbeeld calcium of magnesium. Een sportvasten schema moet je eigenlijk alleen onder begeleiding volgen. Het is namelijk wel een heel heftig schema.

Cold turkey

De methode die misschien wel het vaakst gebruikt wordt. Helaas is deze ook niet effectief. Het gaat er toch om dat je voor jezelf een momentum inbouwt. Er moet eerst een knop om worden gezet. En de woorden ‘minder eten’ blijken vaak niet te werken als je blijvend wil afvallen. Maar, voor elke regel is er een uitzondering. Als dit jouw pad is? Volg het gerust.

Verhoog je standaarden

Het is niet voor niets dat motivator en expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, Tony Robbins het zo vaak heeft over ‘raising your standards’. Dat is namelijk wat je moet doen als je wil afvallen. Als je blijvend wil afvallen moet je onder andere wat doen aan het verhaal wat jij jezelf vertelt.  Het verhaal waardoor het niet lukt om af te vallen. Wat zegt jij tegen jezelf? ‘Ik kan het gewoon niet’ of ‘ik ben nu eenmaal gezet?’. Het is niet om te oordelen over jouw gewicht. Het gaat erom dat als je wil afvallen, dat er dan iets moet veranderen. Lukt dat niet in jouw eentje? Volg dan bijvoorbeeld een training bij Tony Robins of neem een coach in de arm die jou op dit vlak gaat helpen.