Gezonde Vraag
Image default
Diensten

Voetklachten? Zoek hulp bij een podotherapeut

Heb je regelmatig last van rugpijn, pijn in je voeten of andere lichamelijke klachten? Misschien denk je dat het vanzelf wel weer over zal gaan. Of je hoopt dat het ongemak met wat rust wel zal afnemen. Natuurlijk zal dat in bepaalde situaties ook het geval zijn. Maar de podotherapeut Zaandam weet ook hoe belangrijk het is om bij bepaalde klachten er toch door een specialist naar te laten kijken. Op deze manier kunnen de klachten afnemen, in plaats van toenemen.

Wanneer ga je naar een podotherapeut? 

In de praktijk van podotherapeut Zaandam komen mensen om allerlei verschillende redenen. Je zou misschien verwachten dat de klachten altijd direct afkomstig zijn van de voeten. Maar dat is dus niet het geval. In sommige situaties is het wel duidelijk. Bij podotherapeut Zaandam worden veel klachten behandeld die voortkomen uit het hebben van platvoeten, blessures aan de achillespees of hielspoor. Ook klachten die veroorzaakt worden door likdoorns, een ingegroeide teennagel of kloven komen in de praktijk van podotherapeut Zaandam voor. Toch zijn er ook genoeg andere redenen waarom je pijn bij het lopen of pijn in je voeten kunt krijgen, waardoor je denkt dat het bij je voeten ontstaat. Maar waarbij dat dus niet het geval is. Het is aan podotherapeut Zaandam om de werkelijke oorzaak van je klachten te achterhalen.

Wat kunnen anderen oorzaken zijn voor pijn onder het lopen?

Als je een beenlengteverschil hebt, zul je dat waarschijnlijk zelf niet weten. Toch kan het pijn veroorzaken. Net zoals bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit of slijtage in het heupgewricht. Blijf je lang doorlopen met klachten, dan zal dit niet opgelost kunnen worden door jezelf te ontzien. Professionele hulp is daarbij onmisbaar. Podotherapeut Zaandam kan de symptomen herkennen van de verschillende klachten. Ook wordt gekeken naar de oorzaak van de klachten. Heb je zwaar werk, waardoor je bepaalde lichaamsdelen extra moet belasten, ben je een actieve sporter en heb je een te intensief trainingsschema? Of zijn er lichamelijke oorzaken, zoals bijvoorbeeld reuma of een verkeerde stand van de voeten? Nadat de podotherapeut in Zaandam een uitgebreide analyse heeft gemaakt, kan er een persoonlijk behandelplan opgesteld worden.

Verschillende soorten behandelingen

Iedere klacht vraagt om een eigen aanpak. Daarom is de kans groot dat je bij de podotherapeut in Zaandam niet een behandeling krijgt, maar een combinatie van een paar behandelingen die elkaar ondersteunen. Uiteraard is de oorzaak van de klachten hierbij het uitgangspunt. Zo kan er gekozen worden voor medical taping om spieren en pezen extra ondersteuning te geven. Eventueel wordt dit aangevuld met strekoefeningen die erop gericht zijn de spieren te verlengen of soepel te maken. Voor andere mensen is zooltherapie de oplossing. Dit medisch hulpmiddel wordt op maat gemaakt en helpt om de loopstand te corrigeren, maar ook de stand van de voeten. Dit leidt tot ontlasting van de spieren op andere plaatsen in het lichaam. Eventueel raadt de podotherapeut in Zaandam aan om schoenen te gaan dragen die op maat gemaakt zijn met een podotherapeutische inlegzool.Uiteraard is het niet altijd mogelijk om de klachten volledig op te lossen. Maar met de juiste begeleiding voelt lopen weer een stuk aangenamer.