Gezonde Vraag
Image default
Aandoeningen en ziekten

Wat zijn de gevolgen van gehoorschade?

Wat zijn de gevolgen van gehoorschade? 

1 op de 10 mensen hebben last van een minder gehoor maar veel mensen merken dit niet. Er zijn echter wel symptomen waar je gehoorschade aan kunt herkennen. Bij audicien Van Boxtel kun je altijd een gratis hoortest laten doen als je de symptomen herkent. 

De oorzaken van gehoorverlies en deze voorkomen door gehoorbescherming op maat 

Er zijn verschillende oorzaken dat je gehoorschade kunt hebben. De meest voorkomende oorzaak is natuurlijk ouder worden. Daarom dragen ook vaak ouderen een gehoorapparaat. Hier is ook niet zoveel aan te doen. Een oorzaak wel waar wat aan gedaan kan worden is de blootstelling aan overmatig lawaai. Er zijn namelijk veel mensen, maar vooral jongeren, die zelf te hard muziek luisteren en daarnaast ook nog onbeschermd naar feesten en festivals gaan waar de muziek veel te hard staat. Verder kan je ook last krijgen van gehoorschade door letsel, virale infecties, ophoping van oorsmeer, ototoxische geneesmiddelen en genetica. Als je dus last hebt van deze oorzaken kun je het beste gehoorbescherming op maat gebruiken.  

De symptomen om gehoorschade te herkennen en een hoortest bij Van Boxtel 

Er zijn een paar symptomen waar je gehoorschade aan kunt herkennen. Dit zijn dus eigenlijk de gevolgen van gehoorschade. Als je dus een gehoorapparaat krijgt, heb je geen last meer van deze gevolgen. Ten eerste heb je moeite met het volgen van gesprekken. Als je met een persoon bent is dit nog niet zo te merken maar als je met meerdere mensen bent of er veel achtergrondgeluid is merk je dit wel. Ook kan het zijn dat je moeite hebt met het volgen van telefoongesprekken of dat je het gevoel hebt dat anderen aan het mompelen zijn. Verder kan het ook zo zijn dat je het moeilijk vindt om te lokaliseren waar geluiden vandaan komen. Ook kan het zijn dat je de tv te hard zet. Iets wat nog een stapje verder is dan gehoorschade is tinnitus. Als je symptomen van tinnitus hebt, heb je last van een piepend of zoemend geluid in je oren. Als je dit ervaart kun je het beste een hoortest bij audicien Van Boxtel kunnen doen.  

Gehoorschade proberen te voorkomen door gehoorbescherming op maat bij audicien Van Boxtel 

In veel gevallen is het niet zo makkelijk om gehoorschade te voorkomen. Er zijn namelijk verschillende oorzaken van gehoorschade waar simpelweg niet zoveel aan te doen is. Wel kun je kijken of er andere medicijnen zijn in plaats van ototoxische geneesmiddelen. Hetgeen waar je eigenlijk echt wat aan kan doen is dat je je teveel blootstelt aan lawaai. Het makkelijkste is natuurlijk om je muziek thuis of in je oortjes of koptelefoon zachter te zetten. Voor festivals en feestjes kun je gehoorbescherming op maat laten maken. Hierdoor past de gehoorbescherming perfect in je oor waardoor je het geluid beter afsluit.