Gezonde Vraag
Image default
Diensten

Hoe stel je de ideale zorgverzekering samen?

Wil je graag een goede zorgverzekering voor jezelf samenstellen, maar weet je niet wat je moet doen? Helaas bestaat er geen zorgverzekering die voor iedereen perfect is. Dat is echter geen slecht nieuws. Het betekent namelijk dat je zelf een verzekering kunt samenstellen die helemaal is afgestemd op wat je nodig hebt. Dat betekent dus ook dat je alleen maar hoeft te betalen voor de dingen die je gaat gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je er even voor gaat zitten wanneer je een zorgverzekering wilt afsluiten. Wij helpen je echter graag een handje. Wij laten je zien hoe je een zorgverzekering Univé afsluit. 

De juiste basis voor je zorgverzekering kiezen 

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Door allemaal een verzekering te nemen, delen we de zorgkosten waardoor we de zorg voor iedereen betaalbaar, toegankelijk en van een hoog niveau houden. De basisverzekering Univé komt in meerdere vormen. Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid je jezelf wilt verzekeren. Denk je niet veel zorg nodig te hebben, dan heb je genoeg aan de Zorg Select optie. Deze polis is de voordeligste, maar je krijgt maar 60% van de zorg die je bij niet-gecontracteerde partijen afneemt, betaald. Niet-gecontracteerde partijen zijn zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten. Wil je deze zorg wel volledig laten betalen, kies dan voor de meest uitgebreide basisverzekering ‘zorg uitgebreid’. Hiermee wordt alles betaald en kun je dus zorg afnemen bij iedere partij waardoor je behandeld wilt worden. 

Voeg aanvullende dekkingen toe aan je zorgverzekering 

Een zorgverzekering bestaat uit een basisdekking en daarnaast kun je nog aanvullende dekkingen aan je pakket toevoegen. Je bent hier niet toe verplicht, waarom zou je dit dan wel doen? Omdat je met deze pakketten meer zorg kunt krijgen zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering om de kosten van de tandarts mee te betalen. De aanvullende pakketten die je kiest, sluiten aan bij de basisverzekering die je gekozen hebt. Kijk daarom even goed naar wat je verzekeraar zelf aanraadt. Wil je geen risico’s nemen, dan kun je altijd even contact opnemen met een specialist van je verzekeringsmaatschappij. Deze zal je graag uitleggen wat in jouw geval het beste is. 

Ben je bang dat de kosten uit de pan zullen gaan rijzen? 

Wanneer je het angstzweet uitbreekt wanneer je ziet wat je per maand aan premie moet gaan betalen voor je zorgverzekering, is het goed om te weten dat je toeslag kunt krijgen. Je zou namelijk niet moeten besparen op je zorgverzekering, beter is het om een tegemoetkoming aan te vragen. Je kunt dit doen via de site van de Nederlandse overheid. Hier kun je aangeven wat je per jaar verdient en vervolgens krijg je te zien of je in aanmerking komt voor een toeslag. Het goede nieuws is dat je zelfs met terugwerkende kracht geld kunt ontvangen. Check deze optie daarom altijd even, want dit kan je veel geld besparen. Kijk op de site van je verzekeraar om je polis samen te stellen en af te sluiten. Je weet dan gelijk wat je maandpremie wordt. Trek hier je toeslag van af en je weet wat je totale kosten per maand zullen worden. Je zult zien dat het je mee zal vallen, want een zorgverzekering is er om jou te helpen en niet om je het leven lastig te maken.