Gezonde Vraag
Image default
Alternatief

Brengt een gelukspoppetje geluk tijdens poker?

Als je wel een pokert of naar poker kijkt zie je vaak mensen die een poppetje of een ander voorwerp op zijn/haar kaarten hebben liggen. Dit doen de pokerspelers allemaal omdat ze denken dat het geluk brengt. Zo zie je soms poppetjes van hun favoriete televisieserie, dieren, helden etc. Let maar is op de volgende keer wanneer je een toernooi speelt of wanneer je misschien poker kijkt op tv of op internet.

Ergens in de twintigste eeuw is hier iemand mee begonnen. Deze man won een pokertoernooi toen hij steeds zijn poppetje op zijn kaarten zette wanneer hij een potje ging spelen. Hij zei na afloop: “Voortaan speel ik altijd met mijn gelukspoppetje, mede door mijn poppetje heb ik het toernooi kunnen winnen”. Veel mensen zeggen dat dit tussen de oren zit en puur geluk was op het moment dat hij het toernooi won. Een gelukspoppetje zit overigens niet bij een pokerset en kun je ook niet halen bij een pokerwinkel. Hier komen we later in dit artikel nog over terug.

Tegenwoordig zie je heel veel mensen een gelukspoppetje mee hebben wanneer hij of zij een toernooi gaat spelen. Ze denken dat dit invloed heeft op de run die ze gaan hebben tijdens het toernooi. Ook heeft het vaak met gevoel van spelers te maken. Wanneer mensen hierover praten zeggen ze vaak nooit dat ze andere beslissingen hadden genomen met of zonder het poppetje.

Waar kan je dit halen?

Een gelukspoppetje kan je nergens halen. Sommige mensen denken dat je een gelukspoppetje kunt halen bij een pokerwinkel zoals de MECShop. Dit is niet waar. Wat hierboven ook als is beschreven is dat een poppetje invloed heeft op gevoel. Je koopt niet zomaar een poppetje waar je denkt dat je het meeste geluk mee gaat hebben.

Je kunt het natuurlijk altijd een keer proberen. Kijk of je thuis iets hebt liggen waarvan je denkt, dit voorwerp of poppetje heeft me al vaker geluk gebracht, deze ga ik nu weer gebruiken. Wanneer je het toernooi erna veel geld wint of hoog eindigt, kan het zomaar is je gelukspoppetje zijn. Testen maar!