Gezonde Vraag
Image default
Gezondheid en veiligheid op het werk

Drie tips voor een gezond en snel ontbijt

Drie tips voor een gezond en snel ontbijt

Om lekker gezond bezig te blijven hebben we een aantal tips. Zo is er niets gezond als een gemberthee in de ochtend te nemen. De werking van gember lijkt veel op die van paracetamol. Het werkt namelijk ontstekingsremmend, maar ook pijnstillend. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de spijsvertering. Het eten wat je door de dag heen eet kan zo beter worden verwerkt. En dit zorgt dan ook voor een goede werking van de darmen. Soms ben je ook gewoon even toe aan iets gezonds, maar ook lekker. Je zou dan bijvoorbeeld een smoothie kunnen drinken. Als laatste tip hebben we vezels. Kies voor brood wat rijk aan vezels is want ook dit is goed voor de spijsvertering.

De ochtend beginnen met gemberthee

Een gezonde gemberthee is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker om in de ochtend te drinken. Het heeft een lekker pittig smaakje waardoor je ook meteen goed wakker bent. Daarnaast zit het vol met verschillende vitamines. Ook zit er kalium en calcium in kleine concentraties in en ook antioxidanten. Het is dus super gezond om dit een of meerdere keren per dag te drinken. Tevens zorgt het er ook voor dat gassen verminderen en voorkomen worden. Mensen die deze thee drinken hebben minder last van hun darmen en laten ook minder snel een windje. Dit is wel op basis van dagelijkse inname. 

Ook werkt het prima om misselijkheid te voorkomen. Het is dus ideaal wanneer je jezelf niet lekker voelt of als je zwanger bent. Dit natuurlijke product is namelijk niet gevaarlijk voor de zwangerschap, maar het kan de klachten wel verminderen en sommige mensen ervaren het zelfs als voorkomen. Ook mensen met spierpijn nemen liever een kopje thee als paracetamol omdat het in de juiste concentratie even goed kan werken. Tevens is er maar 2 gram gember nodig om menstruatiepijnen te verminderen.

Een heerlijke smoothie maken in de middag

De paleo smoothies zijn een heerlijk tussendoortje, maar ook kun je ze als vervangende maaltijd nemen. Ze zitten boordevol met gezonde elementen zoals vitamines en antioxidanten. Veel mensen krijgen ook snel een vol gevoel van deze smoothies waardoor het een goed ontbijt of lunch is. Paleo maakt gebruik van vriendelijke en natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat er maar weinig ongezonde suikers zijn en het dus ook verantwoord is om in te nemen. Je kunt het niet vergelijken met de smoothies van de supermarkt, want daar zit een andere smaak aan en heel wat meer suikers in.

Enkele tips om gezond bezig te blijven

Naast voeding is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Vroeger werd gezegd dat je minimaal 30 minuten per dag moest bewegen, maar vandaag de dag is dit bijgesteld naar 60 minuten. Beweging zorgt namelijk voor verbranding en zo kan het ook op de juiste manier verteerd worden. Daarnaast is bewegen in zijn algemeenheid wel goed voor veel dingen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van spierpijn, maar ook is het goed voor de geest. Je maakt dan namelijk je hoofd leeg en dan kun je weer helemaal opgeladen aan de slag.