Gezonde Vraag
Image default
Gezondheid van vrouwen

Sugar cravings? Probeer dan dit recept met suikerschelpen

Heb je ineens zin in iets zoets, maar geen zin om lang in de keuken te staan? Met de kant-en-klare suikerschelpen van Jos Poell zet je in minuten een feestelijk hapje op tafel. Deze luchtige, krokante schelpjes hebben al de perfecte zoete bite. Het enige wat jij hoeft te doen, is ze vullen en decoreren.

Wat heb je nodig (voor 12 suikerschelpen)

  • 1 verpakking Jos Poell suikerschelpen

  • 250 ml slagroom

  • 1 el kristalsuiker of poedersuiker

  • 1 tl vanille­-extract

  • Vers fruit naar keuze (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen)

  • Optioneel: gesmolten chocolade voor decoratie

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom in een kom stevig op, samen met de suiker en het vanille-extract.

  2. Vul de suikerschelpen vlak voor het serveren met een royale lepel slagroom.

  3. Garneer met vers fruit naar keuze. Snijd grotere stukken fruit in kleine partjes zodat ze mooi in de schelp passen.

  4. Extra feestelijk? Druppel wat gesmolten chocolade over de schelpen of strooi er wat poedersuiker overheen.

Tips voor variatie

  • Romige twist: vervang een deel van de slagroom door mascarpone voor een rijkere vulling.

  • Frisse kick: meng een beetje citroen- of limoenzest door de slagroom.

  • Winterse versie: gebruik stoofpeertjes of kaneelappeltjes in plaats van vers zomerfruit.

Waarom dit recept ideaal is bij sugar cravings

Doordat de suikerschelpen van Jos Poell al krokant en zoet zijn, hoef je zelf niet te bakken. Binnen 10 minuten heb je een prachtig en heerlijk hapje klaar – perfect bij de koffie, als dessert of gewoon als snelle zoete verwennerij. De combinatie van de knapperige schelp, de zachte slagroom en het frisse fruit geeft precies die balans tussen zoet, romig en fris waar je zin in hebt. Bekijk ook eens dit recept met suikerschelpen en appel-walnootcake. Heerlijk voor herfstige dagen, maar eigenlijk kan deze lekkernij het hele jaar door.

Snel en makkelijk op tafel

Met deze snelle variant geniet je van een luxe traktatie zonder gedoe. Het enige gevaar? Je moet er snel bij zijn om ze te proeven, want iedereen lust deze traktatie.

 

https://jos-poell.com/