Gezonde Vraag
Image default
Nieuws en media

IQOS versus Kencos 4: Een uitgebreide vergelijking

 

Wil je stoppen met roken of vapen maar kan je geen goed alternatief vinden? In dit artikel brengen we een revolutionair product onder de aandacht die de toekomst van rokers zeker gaat veranderen!  

In de hedendaagse maatschappij is er een groeiende bewustwording en zorg over de gezondheidsrisico’s geassocieerd met traditionele rookgewoonten. Deze zorgen hebben geleid tot de ontwikkeling en adoptie van innovatieve technologieën gericht op het bieden van gezondere levensstijlopties. Twee opvallende voorbeelden in deze technologische evolutie zijn:

–          IQOS, een systeem voor verwarmde tabak.

–          Kencos 4, een draagbare waterstofinhalator.

Hoewel beide producten zijn ontworpen met het oog op een verbeterde gezondheid en welzijn, bieden ze zeer verschillende benaderingen en hebben ze elk hun eigen reeks voor- en nadelen. Laten we deze systemen nader onderzoeken om de potentiële impact op de gezondheid van de gebruiker beter te begrijpen.

 

IQOS: Verwarmde Tabakstechnologie

 

Voordelen:

 • Minder Schadelijke Stoffen: IQOS beweert dat door tabak te verwarmen in plaats van te verbranden, gebruikers minder schadelijke stoffen inhaleren vergeleken met traditionele sigaretten.
 • Geen Rook: Aangezien er geen verbranding plaatsvindt, produceert IQOS geen rook, maar een aerosol, wat kan leiden tot minder onaangename geuren en geen rookoverlast voor omstanders.
 • Gebruiksgemak: Het apparaat is gebruiksvriendelijk en ontworpen voor rokers die op zoek zijn naar een minder schadelijke vorm van hun gewoonte.

Nadelen:

 • Nog Steeds Nicotine: IQOS-producten bevatten nicotine, een verslavende stof die het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen.
 • Gezondheidsrisico’s: Ondanks dat het als minder schadelijk wordt geadverteerd, zijn de lange termijn gezondheidseffecten van verwarmde tabaksproducten nog steeds onduidelijk.
 • Kosten: Het startpakket en de na vullingen kunnen duur zijn in vergelijking met traditionele sigaretten.
 • Reclame beperking: Net als sigaretten mag er voor IQOS geen reclame gemaakt worden.
 • Geen online verkoop: Sinds 1 juli 2023 is het in Nederland verboden om producten van IQOS online te verkopen.

 

Kencos 4: Waterstofinhalator

 

Voordelen:

 • Geen nicotine: Alle smaakpatronen van Kencos zijn zonder nicotine.
 • Overal te gebruiken: Kencos 4 kan gebruikt worden op plaatsen waar roken en vapen taboe is. Denk hierbij aan horeca, ziekenhuizen, vliegtuigen, etc.
 • Gezondheidsbevordering: Kencos 4 is ontworpen om de gezondheidsvoordelen van geïnhaleerde waterstofgas te leveren, waaronder het verminderen van oxidatieve stress en het verbeteren van de algehele gezondheid vergeleken met sigaretten of vapes.
 • Veilig: Het apparaat produceert puur waterstofgas zonder schadelijke bijproducten, waardoor het een veiliger alternatief is zonder bekende negatieve gezondheidseffecten.
 • Draagbaar en Handig: Kencos 4 is compact en makkelijk mee te nemen, waardoor gebruikers overal en altijd van de voordelen kunnen genieten.
 • Geen reclame beperkingen: Ten opzichte van tabak en IQOS mag er voor Kencos gewoon (online) reclame gemaakt worden. Dit product is namelijk goedgekeurd door de Europese commissie.
 • Online verkoop toegestaan: Omdater geen reclamebeperking is voor Kencos 4 mag het uiteraard ook verkocht worden.

Nadelen:

 • Begripsverwarring: Het concept van waterstoftherapie is relatief nieuw en kan verwarring veroorzaken bij consumenten die niet bekend zijn met de voordelen of het gebruik ervan.
 • Kosten: Net als bij IQOS kan de initiële investering in het apparaat en de benodigdheden als hoog worden beschouwd. De kostprijs van een Kencos 4 apparaat komt ongeveer overeen met 30 grote pakjes sigaretten.
 • Wetenschappelijke Onderbouwing: Hoewel er veelbelovende studies zijn over de voordelen van waterstofgas, is verder onderzoek nodig om deze volledig te valideren.

Onze voorkeur

De keuze tussen deze twee producten hangt af van persoonlijke voorkeuren. Wil je gezondheidsdoelstellingen bereiken en ben je bereid om te investeren in nieuwe technologieën? Ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor roken of vapen? Kies dan voor Kencos 4. Het is namelijk het eerste apparaat met “rookervaring”  ter wereld die geen schadelijke stoffen produceert tijdens het inhaleren. Uiteraard is het voorzien van een CE keurmerk en goedgekeurd door de Europese commissie.

Bezoek onze webshop om de producten te bekijken.

https://www.kencos.nl