Gezonde Vraag
Image default
Gezondheid van vrouwen

Wat is een mommy makeover?

Bij een mooie mommy makeover wordt een buikwandoperatie gecombineerd met een borstoperatie. Deze operatie is voornamelijk gericht op vrouwen die zwanger zijn geweest.  Na een zwangerschap kan er namelijk sprake zijn van overtollige huid op deze plekken. Dit zorgt er vervolgens voor dat de borsten en de buik er hangend uit gaan zien. Het kan ook zo zijn dat soortgelijke situatie is ontstaan nadat je veel gewicht bent verloren. Ook in dat geval kan een mommy makeover dus een optie zijn. Wanneer je overweegt om een mommy makeover te doen kun je een afspraak maken voor een consult. Tijdens een consult zullen de opties worden besproken en kan een inschatting worden gemaakt van het te behalen resultaat.

De verschillende mogelijke combinaties

Een mommy makeover is dus een combinatie van twee verschillende operaties. Je hebt hierbij echter ook nog de keuze uit verschillende vormen van een buikwandoperatie. Er is hierbij sprake van een kleine, gewone of grote buikwandcorrectie. Dit zal onder andere afhankelijk zijn van de hoeveelheid losse huid die er na de zwangerschap is ontstaan. Ook wat betreft de borstoperatie zijn er meerdere mogelijkheden. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een borstlift uit te laten voren. Daarnaast kun je in sommige gevallen hangende borsten ook een gelift effect geven met een borstvergroting. Tenslotte kun je ervoor kiezen om een borstlift te combineren met het laten plaatsen van een borstprothese.

De voor- en nadelen van een mommy makeover

Net zoals alle andere operaties zitten er verschillende voor- en nadelen aan een mommy makeover. Het grootste voordeel is voor veel mensen dat je met een mommy makeover maar een operatie hoeft te ondergaan in plaats van meerdere. Dit betekent dan ook dat je maar een keer door de herstelperiode heen hoeft. Omdat het een heftige operatie is kan het daarentegen wel weer zo zijn dat de herstelperiode iets moeilijker zal zijn. Het laten doen van een operatie gaat daarnaast gepaard met enkele risico’s. Aangezien er bij een mommy makeover meerdere operaties tegelijk worden uitgevoerd zal ook het risico van deze operatie iets hoger liggen.