Gezonde Vraag
Image default
Gezondheid van tieners

Een professionele danser worden

Belangrijke feiten en leuke weetjes!

Je kunt verschillende meningen en opmerkingen hebben over dansers, maar een ding is zeker… professioneel danser worden gebeurt niet moeiteloos. Of je er nu van droomt om Hip hop danser te worden in reclames en muziekvideo’s, een ballet danser in theaters of een back-up danser voor bekende artiesten, het waarmaken van deze droom vergt veel tijd, energie en zelfdiscipline. Dansschool Amsterdam levert gelukkig aan deze droom een bijdrage. Je leert bij hen dansen op professioneel niveau en dit brengt je natuurlijk dichter bij je levens- of carrièredoel. Dus degenen die bereid zijn om er tijd en toewijding in te investeren, hebben hun doel al halverwege bereikt. Hier volgen enkele feiten en weetjes over deze carrière.

Dansen op professioneel niveau

Dansers zijn over het algemeen gepassioneerd en volhardend in het bereiken van hun gestelde doelen. Hier zijn enkele stappen om je te helpen bij de overgang naar dansen op professioneel niveau:

 • Uitgebreide training van dansschool Amsterdam
  Training is bij deze baan een belangrijke factor. Voor jou als beginnende danser zal de trainingen van een dansacademie je echt goed van pas komen bij de ontwikkeling van je skills. Ook verkrijg je bij hen de ervaring die je nodig hebt om toegang te krijgen tot een professioneel dansgezelschap.
 • Een bachelor diploma
  Enkele universiteiten bieden majors in dans via de opleidingen beeldende kunst of theater. In een dans major leer je over: choreografie, productie en onderwijs. Dit is echter geen vereiste, tenzij je danslessen wilt verzorgen.
 • Blijf vooral gezond
  Als danser let je vooral goed op je voeding. Naast dansen, kun je ook cardiotrainingen nodig hebben om blessures te voorkomen.

De carrière van een professionele danser

Je kiest bij het werken aan deze loopbaan ook de stijl uit waarin je gespecialiseerd wilt zijn, zoals ballet, Hip hop of moderne dans. Waarin je je ook zou willen specialiseren, de coaches van dansschool Amsterdam kunnen ervoor zorgen dat je het dansen op professioneel niveau onder de knie of voeten krijgt.

Enkele kenmerken van een professionele danser:

 • Inzet
  Professionele dansers oefenen en perfectioneren elke dag hun stappen.
 • Freelance baan
  Ze moeten daarnaast ook vaak audities doen om werk te vinden. De carrière van een danser bestaat namelijk niet uit een werkdag van 8 uren. Sommige dagen werken ze maar drie of vier uur en op andere dagen dansen ze tot in de late uurtjes door. Hun planning is afhankelijk van het type werk dat er is geboekt. In tegenstelling met andere banen wordt hun cv bijna om de ene week bijgewerkt. Hierin komt o.a. de training die ze hebben gehad en de belangrijkste vaardigheden die ze hebben ontwikkeld te staan.
 • Samenwerken
  Dansers werken in de meeste gevallen met andere dansers of choreografen samen om de beste resultaten te kunnen leveren.
 • Uitgebreide netwerk
  Professionele dansers nemen vaak deel aan verschillende promotionele evenementen voor meer bekendheid.

Zachte vaardigheden

De docenten van dansschool Amsterdam bezitten elk een universitair diploma en zijn daardoor bevoegd om danslessen op professioneel niveau te verzorgen. Enkele andere skills die je volgens hen zou moeten bezitten zijn vaardigheden in:

 • Coachen
 • Creativiteit
 • Feedback geven en ontvangen
 • Leer vermogen
 • Zelf kennis
https://www.glo-entertainment-live.com/