Gezonde Vraag
Image default
Geestelijke gezondheid

Hoe kan je het beste omgaan met je ex-partner?

Nadat je relatie tot een einde is gekomen, kan het lastig zijn om nog goed om te gaan met je ex-partner. Waarschijnlijk heb je er geen zin in, maar toch kan het belangrijk zijn om wel op een goede manier met elkaar te communiceren. Bij een scheiding kan namelijk veel komen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen, financiën en bezittingen. Wil jij weten hoe je het beste om kan gaan met je ex-partner? Tips hierover lees je hieronder.

Neem tijd voor jezelf

Dit is vooral belangrijk als je vrij recent uit elkaar bent gegaan. De eerste periode na jullie breuk is het allermoeilijkst. Ook het omgaan met je ex doet pijn, je mist diegene wellicht of je neemt hem of haar iets kwalijk. Probeer de momenten dat je elkaar spreekt te beperken, dit zorgt ervoor dat je wat rust hebt voor jezelf. Probeer in je vrije tijd dingen te doen die jou gelukkig maken en energie geven. En het is misschien makkelijk gezegd, maar het komt echt wel weer goed met je!

Communiceer met elkaar

Misschien een beetje tegenstrijdig met wat je net hebt gelezen, maar blijf wel communiceren met elkaar. Zorg er ook voor dat de communicatie helder en duidelijk is. Maak goede afspraken en vraag bijvoorbeeld wat jij beter of anders kan doen. Dingen afspreken na een breuk kan lastig verlopen. Mocht je hier echt hulp bij nodig hebben omdat je er samen niet uitkomt, kijk dan bijvoorbeeld naar mediator Bennekom

Houd de eer aan jezelf

Soms is dit lastig, maar zorg ervoor dat jou niets te verwijten valt. Als je met respect blijft omgaan naar je ex-partner, zal hij of zij dit ook eerder terug doen. Dit is beter voor jullie allebei!

Denk ook aan anderen

Tuurlijk is de breuk voor jou en je ex het moeilijkst en pijnlijkst. Vergeet alleen niet dat er ook anderen zijn betrokken bij jullie breuk. Vooral als jullie een kind hebben, kan het ook erg lastig zijn voor je kind. Ineens ziet je kind zijn of haar ouder veel minder. Als je ook nog eens ruzie maakt waar je kind bij is, wordt het alleen maar pijnlijker voor je kind. Denk hier dus over na en zorg ervoor dat jullie kind niet de dupe wordt van jullie breuk.