Gezonde Vraag
Image default
Fitness

Zo kun je gemakkelijk thuis sporten

We zijn ons natuurlijk steeds meer bewust van het feit dat we gezonder moeten leven. Dit heeft niet alleen te maken met gezonde voeding, maar natuurlijk ook met voldoende beweging. Het advies is daarom dus ook dat je minimaal 30 minuten per dag beweegt. Dit kun je doen door iedere dag te gaan wandelen, maar ook een aantal andere zaken op een andere manier doen is hier bij uitstek voor geschikt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om eens wat vaker je fiets te pakken, in plaats van dat je de auto pakt. Dit is tevens ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Kortom, zeker aan te raden dus! Om je een idee te geven welke mogelijkheden jij allemaal hebt om thuis te kunnen sporten, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

Maak een aparte ruimte vrij

 

Er werkt natuurlijk niet zo demotiverend als een ruimte waar je wilt sporten die helemaal vol ligt met allerlei verschillende spullen die je eerst aan de kant moet leggen. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je graag thuis wilt sporten, een kamer of een deel hiervan volledig ingericht om te kunnen sporten. Zo kun jij je foamrollers voor je rug en rest van je lichaam gewoon laten liggen en hoef je nergens rekening mee te houden. Ook komt het je motivatie ten goede, aangezien je je niet druk hoeft te maken over een plekje om te kunnen sporten. Kortom, zeker aan te raden dus!

Zorg voor goed materiaal

 

Het is natuurlijk niet nodig om direct allerlei verschillende apparaten aan te schaffen. Een paar Resistance banden en een set dumbbells kunnen er al voor zorgen dat jij een groot deel van de oefeningen kunt uitoefenen. Wanneer het mooi weer is, dan kun je natuurlijk buiten hardlopen en fietsen, zodat je hiervoor niet per se een loopband hoeft aan te schaffen.