Gezonde Vraag
Image default
Diensten

Wat onderscheid een massage gel van een massage creme?

Een goede massage gel is van veel meer afhankelijk dan alleen een goede masseuse, zo kunnen producten zoals Massage gel een groot verschil maken. Er zijn vrij veel verschillende soorten massageproducten die vrij veel op elkaar lijken. Toch zijn er enkele verschillen die er voor kunnen zorgen dat het ene product nét meer in de smaak valt dan het andere product. Maar wat zijn dan precies die verschillen en hoe weet je welk product het beste bij jou past? Met de juiste producten kun je een ‘thuis massage’ omtoveren tot een heerlijke spa ervaring die ieder persoon tot rust brengt.

Verschillende soorten massageproducten en zijn voordelen

Zoals eerder genoemd zijn er veel verschillende massageproducten. Subcategorieën daarvan zijn onder andere: crèmes, oliën, gelsoorten en verschillende wax soorten. Er zitten bij deze verschillende producten voornamelijk verschillen op het gebied van textuur en gebruik. Ook zijn er per soort ook nog eens allemaal verschillende soorten. Zo zijn er meerdere massagegel soorten die elk gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Er zijn gelsoorten voor langdurige massages, massages van korte duur, opwarmende gel voor sportmassages enzovoort. Ook zijn er verschillende geuren die de ervaring helemaal compleet kunnen maken. Alhoewel er een aantal gel soorten zijn die bedoeld zijn voor specifieke situaties hangt het verder volledig af van persoonlijke voorkeur.

Wat zijn goede prijzen voor massageproducten?

De prijzen kunnen ontzettend verschillen per product en dan ook nog eens per winkel. Producten die bedoeld zijn voor specifieke doeleinden zoals het verwarmen van spieren bij een blessure zullen sneller wat prijziger zijn. Ook verschilt het per winkel waar het aangeschaft wordt. Producten van A-merken zullen over het algemeen duurder zijn en over het algemeen zijn producten bij massagepraktijken ook prijziger dan bij een drogisterij. Er is vaak zeker wel verschil te merken op het gebied van kwaliteit. Prijzige producten hebben vaak specifieke ingrediëntenlijsten met exclusieve ingrediënten. Dit hoeft niet per sé beter of slechter te zijn, het bepaald echter wel vaak de voorkeur van mensen.