Gezonde Vraag
Image default
Aandoeningen en ziekten

Met deze tips kan je het verouderingsproces tegen gaan

Met deze tips kan je het verouderingsproces tegen gaan 

Het verouderingsproces van je lichaam is iets waar niemand van houd, toch lijkt het soms lastig hier iets tegen te doen. Met de juist tips is er echter heel veel aan te doen. Lees snel verder. 

Huidveroudering en collageen 

Vanaf je 30ste maak je steeds minder collageen aan en dit heeft een negatieve impact op het verouderingsproces van je lichaam. Collageen zijn vezels die zich overal in je lichaam bevinden en die je huid stevig en gezond houden. Er zijn verschillende typen collageen aan te wijzen die allen weer een andere functie binnen het lichaam hebben. Doordat collageen op later leeftijd langzamer of helemaal niet meer aangemaakt wordt veroudert onze huid snel. Om dit tegen te gaan kun je verschillende dingen doen, waaronder het innemen van collageen via gummies of poeder bijvoorbeeld. Ook zijn er crèmes waarin collageen verwerkt is.  

Collageen inname via gummies 

Bij het verouderingsproces horen ook haaruitval, dof haar en slap haar. In collageen zit biotine wat het verouderen van je haar tegen gaat. Biotine draagt namelijk bij aan het produceren van keratine wat van belang is voor gezonde nagels, een gezonde hoofdhuid en gezond haar. Zodoende is de inname van collageen van belang om veroudering tegen te gaan na je 30ste. Tevens gaat het ook veroudering van bijvoorbeeld botten en gewrichten tegen waardoor je minder fysieke klachten ondervindt. 

Kiezen voor een gezonde leefstijl 

Een andere tip om het verouderingsproces tegen te gaan is om een gezonde of gezondere levensstijl aan te nemen. Een van de belangrijkste punten hierbij is om te stoppen met roken. Roken zorgt er bijvoorbeeld voor dat bindweefsel en elastine (sneller) worden afgebroken waardoor je snel last krijgt van rimpels. Tevens zorgt roken ervoor dat je een grotere kans hebt op verschillende vormen van kanker. Verder is het uiteraard van belang gezond te eten, dit zorgt ervoor dat je lichaam de juiste vitaminen en mineralen binnen krijgt. Eet dus voldoende fruit, groenten, noten en peulvruchten. Drink tevens 1,5 tot 2 liter water per dag. Ook voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om je lichaam gezond en bovenal jong te houden.  

Probeer stress te vermijden 

Een van de hoofdoorzaken van veroudering is stress. Stress zorgt ervoor dat elke vezel in je lijf sneller veroudert. Mensen die dan ook regelmatig stress ervaren verouderen sneller dan mensen die er minder last van hebben. Nu is dit natuurlijk lastig tegen te gaan, helemaal wanneer het verweven is met je werk. Probeer dus zoveel als mogelijk te ontspannen en dingen te doen die je leuk vindt. Werkt dit niet voldoende? Probeer dan op zijn tijd eens te mediteren, dit brengt je rust en vermindert vaak direct stress.