Gezonde Vraag
Image default
Aandoeningen en ziekten

De beste scootmobielen van 2022

De beste scootmobielen van 2022

Als je op zoek bent naar de beste scootmobiels, dan ben je bij Scootmobiel Specialist Eindhoven aan het juiste adres. Wij verkopen niet alleen nieuwe scootmobielen, maar ook gebruikte. Deze worden hartstikke goed nagekeken door onze monteurs. Daarnaast kun je ook langskomen in de showroom in Eindhoven of Nijmegen voor het maken van een proefrit. De keuze qua scootmobiels is groot, maar vooral een persoonlijke keuze. Wij raden het daarom altijd aan om eens te gaan zitten in een van de scootmobiels en een stukje te rijden. Zo kun jij de beste keuze maken. Natuurlijk kunnen wij op technisch gebied wel wat tips geven. Denk hierbij aan de maximale snelheid of de vering van de scootmobiel. Wij hebben de koffie al voor je klaar staan. Dus hopelijk tot binnenkort!

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Bij het kopen van de scootmobiel is misschien wel het belangrijkste punt de zitting. Vaak wil je toch wel een eindje rijden met een scootmobiel en dan moet het ook comfortabel zitten. Dit verschil voel je echt wel tijdens een proefrit, dat komt niet alleen door de zitting maar ook door de veren. Het grootste voordeel is dat je geen rijbewijs nodig hebt. Een scootmobiel kan maximaal 25 kilometer per uur rijden. Je komt er dus aardig mee vooruit, zonder dat je andere weggebruikers op het fietspad tot overlast bent. Daarnaast is het ook weer fijn dat je de deur uit kan met je beperking. De meeste mensen kiezen voor een model met 3 wielen. Dit omdat deze een kleinere draaicirkel hebben en dat is toch wel erg prettig. 

Hierdoor kun je hem ook makkelijker parkeren als je bijvoorbeeld bij de winkel een boodschap doet. Natuurlijk kun je hem ook de winkel in meenemen want het is hulpmiddel. Ook is het belangrijk om op de actieradius van de scootmobiel te letten. Dit laat namelijk zien hoeveel kilometers je kunt maken zonder hem op te hoeven laden. Hoe hoger het wattage, hoe hoger het aantal kilometers vaka ook is wat je kunt rijden. In principe kunnen de meeste modellen wel 40 kilometer met een volle accu halen. Als de actieradius groter is dan is de snelheid vaak ook hoger. Echter zit het toch wel meestal tussen de 20 en 25 kilometer.

Waarvoor kun je hem gebruiken?

Een scootmobiel wordt meestal door mensen met een beperking of ouderdom gebruikt. Het kan dus een middel zijn waardoor je toch even buiten de deur bent ondanks je leeftijd. Daarnaast is het ook voor mensen met een spierziekte hun enige manier om zich te kunnen verplaatsen. Ook kan het zijn dat je een afwisseling maakt. Er zijn namelijk ook mensen die bij een lange afstand benen krijgen die moe worden. Zij nemen vaak de opvouwbare scootmobiel mee zodat zij op de plek van bestemming zichzelf ook comfortabel kunnen verplaatsen. Het is niet iets om je voor te schamen, want het is een stukje wat bij je hoort en wat je nodig hebt.